OVER MIJ

Home

OVER MIJ

Evi van den Oever (1989) - trouwambtenaar & ceremoniespreekster

'Trouwen werd al heel vroeg mijn ding'

Op 6-jarige leeftijd werd ik in de ‘onecht’ verbonden met mijn vriendje uit de klas. Wat begon als een schoolprojectje groeide uit tot een happening waarvoor het hele dorp uitliep. Dat resulteerde in een mini-trouwjurk, een Rolls-Royce, witte duiven, een ceremonie, trouwringen, een fotoshoot, een heuse feestavond  en de nodige media-aandacht. Trouwen werd al heel vroeg ‘mijn ding’.

Beëdigd trouwambtenaar

Met een achtergrond als journalist, pr- en communicatieprofessional voel ik me het fijnst als ik bezig ben met tekst, taal en het verhaal achter mensen. Hoe kun je dat het beste combineren met mijn voorliefde voor trouwen? Ik ging ervoor en werd in 2015 door de rechtbank van ‘s-Hertogenbosch beëdigd als trouwambtenaar. Inmiddels heb ik, verbonden aan een gemeente, tientallen huwelijken en partnerschappen mogen voltrekken.

Zelfstandig trouwambtenaar & ceremoniespreekster

Na ruim drie jaar nam het aantal aanvragen voor huwelijken en ceremonies in andere gemeenten steeds meer toe. Van vrienden en kennissen tot mond-tot-mondreclame of omdat ze me live in actie hebben gezien. In principe mag ik als beëdigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) in heel Nederland huwelijken en partnerschappen voltrekken, maar ik krijg daarvoor geen vergoeding van de desbetreffende gemeente. Daarnaast hebben stellen steeds meer specifieke, persoonlijke wensen voor de ceremonie en dat past niet altijd binnen de standaard richtlijnen van een gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de duur, het tijdstip, de invulling en de locatie van de ceremonie. Dat alles bracht mij op het idee om als zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreekster aan de slag te gaan. Zo heb ik alle vrijheid om aan jullie wensen tegemoet te komen.

Evi van den Oever trouwambtenaar & ceremoniespreekster